Ideasta toteutukseen
Haluatko tehdä muutoksen ja aloittaa jotain uutta työelämässäsi? Ehkä olet halunnut elää arvojesi mukaisesti perustamalla oman yrityksen - joogastudion tai tekoäly-start-upin? Ehkä haluat laajentaa nykyistä liiketoimintaasi? Vai haluatko vihdoin kirjoittaa kirjan, jonka olet halunnut tehdä aikoja sitten?
Niin minäkin. Hoidetaan homma yhdessä.
Olen toteuttanut ideoita 20 vuotta - olen ollut luomassa tarinoita sekä ruudulle että yrityksille ja tehnyt matkalla suurimman osan kuviteltavissa olevista virheistä. Näistä olen oppinut seuraavaa: Meillä kaikilla on ideoita. Meillä kaikilla on unelmia, jotka haluaisimme toteuttaa. Mutta jostain syystä istumme ideoidemme päällä toteuttamatta niitä. Siihen on kaksi keskeistä syytä
1) päänsisäiset esteet
2) käytännön haasteet - eli suunnitelman, ajan ja rahan puute.
Tämän blogin tarkoituksena on taklata juuri niitä. Isomman kattauksen löydät elokuussa 2023 ilmestyvästä Toteuta ideasi -kirjasta.
Ensiksi, tehdäänpä pari asiaa selväksi.
Haaveilu on ihan ok.
Ideoista luopuminen on ok.
Mutta jos emme elä sellaista elämää, jota haluamme, se ei ole ok.
Ja jos se olisi helppoa, tälle blogille ei olisi tarvetta.
Mikä on hyvä ammatillinen idea?
Hyvää ammatillista ideaa voi tarkkailla tosi monesta kulmasta. Minusta ylivoimaisesti paras väline on siilikonsepti. Sen avulla pääsee katsomaan, onko oma idea harrastus, sivutyö vai oikeasti kokoaikainen duuni. Jos tavoitteena on saada ideasta ansaintaa ja kokoaikainen työ, paras analysointimenetelmä on Jim Collinsin klassinen siilikonsepti. Mallissa on kolme limittäin asettuvaa ympyrää. Kirjoita ensimmäiseen ympyrään, mihin asiaan suhtaudut…
Kun hyvä idea vie konkurssiin
1325. Sen verran vuoden 2023 ensimmäisen vuosipuolikkaan aikana laitettiin yrityksiä konkurssiin. Jokaisen konkurssin takana on idea, johon on uskottu. Monen eteen nähty silmittömästi vaivaa. Miten voi uskaltaa lähteä toteuttamaan omaa ideaansa tällaisena aikana? Yrityksen perustaminen voi tuntua lähes mahdottomalta, vaikka liikeidea olisi hyvä. Selustan suojaaminen Kuinka paljon rahaa olemme valmiita sijoittamaan ideamme toteuttamiseen? Kenelläkään…
Millainen on luova ihminen?
Yksi asia on ärsyttänyt aika paljon; ideoinnin ja luovuuden mystifiointi. Se on höpöä. Tätä ei voi korostaa kylliksi: meillä kaikilla on kyky ideoida. Ihminen on luova olento. Luovuus ei ole taiteilijoiden tai muiden niin sanottujen luovilla aloilla olevien ihmisten yksinoikeus. Lapset ovat luovia: he leikkivät ja piirtävät, he kokeilevat uutta teknologiaa, kirjoittavat tarinoita ja tekevät…
- 1
- 2
- Seuraava »