Olen suomalainen yrittäjä, joka rakastaa vahvoja tarinoita ja merkityksellistä liiketoimintaa. 

Taustani on media-alalla, erityisesti televisiossa ja audiovisuaalisessa tarinankerronnassa. Olen Aito Median perustaja, jota olen myös johdin 20 vuotta toimitusjohtajana. Onnistuneen irtautumisen jälkeen perustin Ilkkas’ Creative Studion. Tuotantoyhtiön, joka keskittyy kansainväliseen draamaan ja dokumenttielokuviin. Tarinoihin, joilla on vaikutusta ja jotka inspiroivat.

Lisäksi olen mukana yrityksissä, jotka pyrkivät tekemään maailmasta paremman paikan kestävän kehityksen mallilla. Olen WEGANin perustaja, jonka tavoitteena on tuoda vegaaniruoka massojen saataville. Olen myös osakkaana ja puheenjohtajana Sitomossa, joka edistää henkistä turvallisuutta työpaikoilla. Lisäksi olen Suomen johtavan tapahtumatuotantoyhtiön Aku’s Factoryn hallituksen jäsen.

Tällä hetkellä kirjoitan ensimmäistä kirjaani Toteuta ideasi, joka julkaistaan ​​vuonna 2023.

Alta löydät ammatillisen minäni kolme puolta.

 

AUDIOVISUAALINEN TARINANKERTOJA:

Tuottajana olen parhaimmillani tarinoiden luomisessa. Iso tai pieni, fiktio tai fakta, sillä ei ole väliä. Kun tarina on hyvä, rakastan koko tuotantoprosessia. Ja hyviä luovia tiimejä.

Työskentelin Aito Median perustajana ja toimitusjohtajana vuodesta 2001 vuoteen 2021. Tällä hetkellä olen innoissani ICS:n eli Ilkkas’ Creative Studion perustamisesta ja sen mahdollistamista projekteista. Keskitymme kansainväliseen draamaan ja dokumentteihin. Olen ollut onnekas saadessani kokea jatkuvaa kehittymistä tällä kansainvälisellä alalla. Mediajohtajana olen johtanut tiimejä ja projekteja ympäri maailmaa Venäjältä Australiaan saakka.

Johtajana olen kokenut hienon matkan Lontoosta Torontoon ja takaisin Eurooppaan, sekä liike-elämän puolella Pariisiin. Ennen liittymistään Lagardère Studiosiin (joka puolestaan liittyi Mediawaniin 2020), Aito oli osa Lontoossa toimivaa Content Media -konsernia. Olen tällä hetkellä vastuussa useista kansainvälisen tason fiktiosarjoista, mukaan lukien syksyllä 2021 ensi-iltansa saanut Koskinen, joka rikkoi ennätyksiä Ruudussa. Olen myös tehnyt sekä fiktiota mm. ”Lahti 2001 (2023) että dokumentteja ja podcasteja, mm. "Suomi ja sodan uhka?" (2022).

Tähän mennessä olen tuottanut yli 1700 tuntia ohjelmia ja luonut useita pitkäkestoisia ja palkittuja sarjoja.

 

YRITTÄJÄ:

Olen elinikäinen yrittäjä. Uskon, että merkityksellinen liiketoiminta on yksi parhaista keinoista ratkaista niin suuria kuin pieniä ongelmia. 

Aloitin ensimmäisen yritykseni 17-vuotiaana saadakseni keikkoja paikalliselle bändilleni. Vaikka minusta ei tullut rocktähteä, yrittäjyys oli minun juttuni. Perustin yrityksen, joka keskittyi journalismiin sekä radio- ja televisio-ohjelmiin 20-vuotiaana opiskellessani yliopistossa. Kolme vuotta myöhemmin sama yritys nimettiin uudelleen Aito Mediaksi, josta tuli yksi Pohjoismaiden suurimmista itsenäisistä tuotantoyhtiöistä. 

Neljän vuoden aikana käydyn neljän erilaisen integraatioprosessin (enimmäkseen julkisten yhtiöiden kanssa) ja onnistuneen irtautumisen jälkeen päätin, etten toimi toimitusjohtajana yrityksessä tulevina vuosina. Sen sijaan työskentelen strategisten päätösten ja yritysten luovan johtamisen parissa.

Olen Wegan Groupin perustaja. Yrityksen missiona on tarjota maukasta ja helppoa ilmastoystävällistä vegaaniruokaa kaikille ja kelle tahansa. Vierailtuani Bangladeshissa tai Tansaniassa toimittajana ja ohjaajana sain ilmastonmuutosahdistuksen jo 15 vuotta sitten. Tunsin, ettei ilmastonmuutosdokumentissamme nähty, kuultu ja todistettu tieto saanut meitä toimimaan. Muutaman päivän kuluttua palasimme vanhoihin tapoihimme, joskin hieman ahdistuneempina kuin ennen. 

WEGAN tulee sanoista We Can Vegan. Lyhyesti sanottuna WEGAN on täällä tekemässä jokapäiväisistä ilmastovastuullisista ruokateoista helpompaa ja maukkaampaa jokaiselle. Ratkaisemme päivittäisen ongelmamme saadaksemme helposti maukkaan ja edullisen ilmastoystävällisen ruoan. WEGAN on tarkoitettu kaikille niille, jotka haluavat tai tarvitsevat apua (sekä ihmiselle että planeetalle) terveellisemmän ruokavalion omaksumisessa. 

Minulle tämä on unelmien toteuttamisprojekti. Pystyn elämään arvojeni mukaisesti etsimällä tapoja kasvattaa yhteisöämme ja asiakaskuntaamme – jokainen suupala merkitsee askelta kohti parempaa. WEGAN on myös ollut yrittäjäurani laajin oppimiskokemus. Minulla on ollut onni työskennellä kunnianhimoisten ja erittäin luovien ammattilaisten kanssa virtuaalisesti yhdeksässä eri maassa. 

Tällä hetkellä olen niin ikään osakkaana ja hallituksen puheenjohtajana henkiseen turvallisuuteen ja rohkeaan johtamiseen keskittyvässä Sitomossa. Työskentelen kasvustrategian parissa yhdessä Sitomon toimitusjohtajan kanssa. Lisäksi tarjoan konsultointia pienille ja keskisuurille yrityksille heidän tavoitteidensa saavuttamiseksi.

 

KIRJOITTAJA JA OPPIJA:

Aloitin kirjoittamisen sanomalehdille 17-vuotiaana. Olen kirjoittanut siitä lähtien, viimeisen vuosikymmenen ajan, pääasiassa audiovisuaalisiin tuotantoihin liittyen. Työskentelen parhaillaan ensimmäisen kirjani parissa Toteuta Ideasi. Se julkaistaan ​​vuonna 2023. Valitettavasti liian monet loistavat ideat eivät koskaan näe päivänvaloa. Niin paljon kuin tarvitsemmekin luovuutta, tarvitsemme myös joustavuutta ja toteutusta. Tehtäväni tämän kirjan kanssa on tarjota työkaluja ideoiden toteuttamiseen. Kirjan ympärille luodaan myös podcast-sarja.

Toinen nykyinen podcastini käsittelee tv-tuotantoyhtiön johtamisen hittejä ja huteja.

Pyrin jatkuvasti pitämään korvani ja silmäni auki oppiakseni jotain uutta joka päivä. Olen koulutukseltani journalismin ja joukkoviestinnän maisteri. Elinikäisenä oppijana olen suorittanut (ja aion tehdä tulevaisuudessakin) valikoituja liiketalouden opintoja Harvardin ja Oxfordin yliopistoissa.

Olen aviomies ja kahden tyttären isä. Lapseni auttavat minua olemaan ottamatta itseäni turhan vakavasti.

 

*Viimeisimmät kansainväliset ehdokkuuteni ovat:

Rockie Awards 2021 - Pirjo (tuottaja, lyhyt fiktio), Finnish Crime Mysteries (vastaava tuottaja, dokumentti), The Au-pairs (vastaava tuottaja, reality)

Rockie Awards 2020 - Almost True (vastaavat tuottaja, fiktio)

TBI's Innovation Awards 2020 - We're All Here (showrunner, live-tapahtuma)

C21 Format Awards 2020 – The Food Inventors (kehittäjä, vastaavat tuottaja, branded content)